Harmjan Roeles

De prachtige schoonheid van het witte scheerschuim op de mannen baard.

Ik kan op een gegeven moment niet anders dan een hele bus scheerschuim op mijn gezicht en hoofd leeg te spuiten, en stil vragen  “Ben ik nu dan mooi”? “Hoor ik nu dan ergens bij”?

Gelukte mislukking.

De kijker naar vrouwelijk naakt laten kijken naar zichzelf wanneer hij veranderd is in een vrouw met voedende borsten. Een zeer schetsmatige poging vrouw te worden en dit te tonen. En dan het  kijken hiernaar maskeren met een camera, en deze camera een masker laten zijn met een gezicht. Kijker en toner zijn beiden zichtbaar en kwetsbaar en hopeloos verlangend naar iets  wat er niet is, en nooit ergens anders dan in de verbeelding  kan bestaan: het andere, en het: de ander zijn.

De uiterste poging mooi te zijn. Het verbergen dat zich toont. De gevangene van de eigen drang iets te willen zijn of worden in de ogen van de ander. De Make-up is het gezicht.

Nog meer: harmjanroeles.blogspot.nl