Christianson

Ik werkt als kunstenaar in de fotografie. De fotowerken kenmerken zich altijd door het gekozen thema ‘Mannen’. Ik maak foto’s van een mannelijk model in een niet persoonsgebonden, herkenbare vorm.

De modellen worden meestal afgebeeld met een masker, waardoor er iets menselijks van het model verdwijnt. Het gaat Christianson niet om wie het is, maar om het beeld en de context van het geheel, maar waarbij de man belangrijk is en blijft.

De fotowerken ‘Gedachten uit het Verleden’ zijn gedachten uit het verleden, van afscheid en van leven, plaats en vrijheid, ontmoeting en verwijdering, een zoektocht naar vernieuwing in het heden, een foto van een verstild moment met een atribuut uit mijn verleden.
In de expositie is uit ‘Gedachten uit het Verleden’ een reeks werken te zien van ‘De Hertenman’ het zijn werken van modellen die gefotografeerd zijn met een gewei uit mijn ouderlijkhuis. Dat heb ik gebruikt om het oergevoel en de stoerheid van de man te verbeelden.

Nog meer: www.christianson.nl