Stichting Quast

stichting voor queer art

 
 


Nieuw/New

Queer architecture ?


GLIMP! X # 4 - April 2019 -


gratis/free download

  

Geen Queering Art II in 2018

 

Queering 2014


Zomer 2014 was Quast te gast bij artist residency Maas-Kort. Daar organiseerden we een weekeind expositie met hedendaagse queer art uit Nederland. Queer art mag dan internationaal al een tijdje erg in zwang zijn. In Nederland is queer art een ondergeschoven kindje. We nodigden oude vertrouwde kunstenaars uit en een aantal jongeren, net van de academie (of nog niet eens). Het werd een inspirerende artistieke confrontatie die smaakte naar meer. In 2018 zou ik samen met enkele partners een tweede editie organiseren. Onder de veelbelovende titel Qtopia. Toen mijn partners censuur vooraf door een financier -nb een lhbt fonds- accepteerden heb ik me teruggetrokken. Qtopia is er toch gekomen en in de line up kom je enkele kunstenaars tegen die eerder deelnamen aan Queering Art.  Zie: www.qtopiaqueerartsfestival.nl.  


QUAST is dol op Queer Art


Daar kan zij maar niet genoeg van krijgen. Dus onderneemt ze van alles om queer art te bevorderen.

Quast weet er veel van en deelt die kennis graag met anderen. Ze geeft wel eens college aan studenten en geeft graag een praatje voor nieuwsgierigen. Net als queer art zelf wil quast graag zowel de hersens prikkelen als de ogen strelen. 

Ze kent veel kunstenaars. En ze vindt het leuk om die met elkaar in contact te brengen. Of je nu beginnende queer of ervaren glbt-kunstenaar bent, je kunt gebruik maken van haar netwerk. Neem gerust contact op. 


Queering Art 2014. Met o.a. foto van Ditte Wessels en mobile door Jorina Kilsdonk (foto door: Peter Colstee)


GLIMP!

 

Quast is ook gul. Elke maand maakt zij GLIMP! een e-bulletin boordevol nieuws en tips. Het is internationaal georiënteerd. Since july 2014 in English... Het wordt verspreid in een alsmaar en steeds rapper uitdijend globaal netwerk. Het is gratis en je kunt je op de verzendlijst laten zetten door een mailtje te sturen. Meer op de GLIMP! pagina.